Ingrediente
- 1 kg ceafă de porc fără os
- Puțină făină pentru carne
- 5-6 lingurițe ulei de măsline
- 3 bucăți mari de praz, tăiate felii
- 1/2 kg rădăcină de țelină
- 3-4 bucăți de ceapă verde tăiate felii
- 1 ceapă tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi
- 1 pahar de vin alb
- 1/2 legătură de mărar
- Pentru sosul de ouă cu lămâie
- Coaja de la 2 lămâi
- Sucul de la 3 lămâi
- 2 ouă
Instrucțiuni
Se taie carnea în bucăți mari și se dă puțin prin făină. Puneți 3 linguri de ulei de măsline în oală și rumeniți carnea pe toate părțile. Se îndepărtează și se adaugă restul de ulei de măsline împreună cu ceapa, usturoiul și prazul. După ce capătă luciu, se adaugă carnea și vinul. Se adaugă sarea, piperul, mărarul și rădăcina de țelină. Adăugați apa necesară și închideți capacul oalei sub presiune la nivelul 2. Se lasă la fiert timp de 30 de minute. Apoi opriți focul și lăsați vasul pe foc pentru o eliberare lentă. Pentru sosul de ouă cu lămâie, batem ouăle cu zeama și coaja de lămâie, sarea și piperul până când devine o cremă spumoasă. Apoi deschidem oala sub presiune și cu un polonic luăm niște zeamă, adăugând-o treptat în oul cu lămâie, bătând bine pentru a regla temperatura. Apoi îl adăugăm în mâncare. Se fierbe timp de zece minute cu capacul deschis, până când sosul se îngroașă.